Учените са определили кои етажи са по-добри за живеене

//Учените са определили кои етажи са по-добри за живеене

Ако планирате да купите апартамент, не забравяйте да разберете какво казва науката за него. Учените вече са установили кои етажи в къщата са по-подходящи за живеене.

При покупка на апартамент за много хора е важно на кой етаж се намира той. За някои е важно жилището да се намира на по-нисък етаж, други искат слънцето да ги буди с красива гледка от прозореца.

Какво мислят учените за това?

По-ниски или по-високи етажи

Американски учени са провели проучване, кои етажи са най-добри за живеене за да се чувстват обитателите комфортно, без да се вреди на психиката им.
Учените казват, че първи, втори и трети етаж са най-благоприятната зона.

Но тук има уловка. Тези етажи са подходящи, ако къщите се намират в така наречената „зелена зона“. Ако има зеленина и свеж въздух отвън, а не тълпа от минувачи и дим на автомобили, всеки етаж ще бъде приказка. Съвременните градове не могат да се похвалят с изобилие от дървета или храсти. Следователно тази опция не е за всеки.

Туида Гардънс е уникален жилищен комплекс от затворен тип заобиколен от цветни градини и зелени площи, с уникални гледки към Сините камъни, спокойствие, тишина и чист въздух. От апартаментите в комплекса се разкриват красиви гледки към гората, планината и надолу към града.

Защо американските учени са решили, че най-добрите са първите три етажа?

Поради факта, че има много силно влияние на електромагнитните вълни върху жителите на горните етажи. В Европа не се смята за голяма радост или престиж да живеете в апартамент над 6-ия етаж. Особено ако семейството има деца.

Учените предупреждават, че основната причина, поради която е нежелателно да живеем на горните етажи, е силата на магнитното поле на нашата планета. Колкото по-високо живееш, толкова по-слабо е то. Лошо е за сърдечно-съдовата, нервната и имунната система, което ги излага на високи натоварвания.

Учените са доказали също, че отрицателното въздействие на домакинските уреди е по-силно на горните етажи.

Жилище с по-малка или по-голяма площ

Жилище с по-малка или по-голяма площ

Лекарите са установили, че живеенето в малки апартаменти може да причини физически и умствени страдания.
Според учените, хората, които са лишени от лично пространство, изпитват дискомфорт, често се оплакват от различни психосоматични заболявания. По-специално, те страдат от психични разстройства, липса на инициативност, нервност и апатия. В допълнение, живеенето в малки жилища допринася за бързото разпространение на инфекциите.

При децата, при липса на достатъчно пространство за живот, се наблюдават хронични респираторни заболявания – в резултат на намален имунитет. Те също могат да страдат и от затлъстяване.

Експертите казват: най-малко девет квадратни метра за всеки член на семейството.

Кой би помислил, че такива на вид незначителни подробности като площта и етажа, на който живеете, могат да повлияят на вашето здраве и благополучие като цяло.

Грижете се за себе си и семейството си, може би тази информация ще ви помогне да направите правилния избор.

2018-10-16T12:32:57+00:00ноември 19th, 2018|Categories: Интересно|

Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на бисквитки. повече информация

Бисквитките на този сайт са разрешени, за да ви дадем възможно най-доброто преживяване по време на сърфиране. Ако продължите да използвате този сайт, без промяна на настройките, или щракнете върху "Приемам" по-долу, вие се съгласявате с това.

Затвори